高校入試 英語 リスニング サンプル問題

金光大阪高等学校では令和2年度入試より英語の試験でリスニング問題を出題します。受験生の皆さんはこちらのサンプル問題を参考にリスニングの練習を行ってください。

令和2年度 リスニングサンプル問題

ただいまより、リスニングテストを始めます。
リスニングテストは[A][B]の2つのパートに分かれています。
放送の指示に従って進めて下さい。問題と質問はそれぞれ2度ずつ読まれます。
途中でメモをとってもかまいません。では始めます。

[A] 対話と質問を聞き、その答えとして最も適切なものを番号で答えなさい。

※以下の選択肢が問題用紙に記載されていますので、正解をひとつ選びます。

(1)
1 She couldn’t go to the zoo.
2 She didn’t have enough money.
3 She had no time to hold a koala.
4 She couldn’t find any koalas.

(2)
1 Green.   2 Red.
3 Blue.    4 Yellow.

(3)
1 For two weeks.
2 For two years.
3 For three weeks.
4 For three years.

[B] 英文と質問を聞き、その答えとして最も適切なものを番号で答えなさい。

(4)
1 He was late for school.
2 He didn’t bring his homework.
3 He ran to school.
4 He couldn’t pass the test.

(5)
1 Bake a chocolate cake.
3 Go shopping.
4 Visit her mother.

(1)
A : How was your trip to Australia, Lucy?
B : It was great.  Look.  I took a lot of pictures at the zoo.
A : Did you hold a koala?
B : No.  I didn’t have enough time to do that.

Question : Why didn’t Lucy hold a koala?

正解答:③

(2)
A : Mom, where is my racket?  I can’t find it in my room.
B : Mike, is this yours?  It’s blue.
A : No, that’s Bob’s.  Mine is the green one.
B : Bob had a green racket in his bag this morning.

Question : What color is Mike’s racket?

正解答:①

(3)
A : How often do you have dancing lessons?
B : Twice a week.
A : When did you start the lesson?
B : Three years ago.  It’s a lot of fun!

Question : How long has she had dancing lessons?

正解答:④

(4)
I got up late this morning, so I had to run to school.  I wasn’t late for school, but I forgot to bring my math homework.  I was scolded by my teacher.  It was a terrible day!

Question :Why did his teacher scold him?

正解答:②

(5)

Question : What is she planning to do after school?

正解答:③

※当サイトのテキスト・音声等の無断転載・複製を固く禁じます。